maandag 9 augustus 2010

Vlucht en aankomst in New York

Vanochtend mijn koffer gepakt, bleek maar 15 kilo te wegen dus ruim binnen de limiet van 23 kilo. Kan ik lekker veel troep mee terug nemen! Pap had Wietske al opgehaald en stond om half één bij ons op de stoep. Erwin en Jeanine waren bij ons op de dorpsstraat komen brunchen en zwaaiden ons ook uit, samen met mam en Erik. We waren rond half twee op Schiphol. Koffers ingecheckt, visa getoond en door de douane. Zonder problemen naar London gereisd, maar de manier waarop het vliegveld daar in elkaar zit is erg anders. Waar je op Schiphol gewoon terminals hebt met een letter voor de vleugel en een nummer voor de gate, zo heeft Heathrow op terminal 5 nog eens een A, B en C terminal die ook weer genummerd zijn. Ondanks de twee uur voor de overstap hadden we geen tijd om daar te eten, omdat we binnen de terminal nog een pokkeneind moesten afleggen.

Eenmaal in de jumbojet naar JFK Airport ging alles lekker soepeltjes. Het eten werd vroeg geserveerd en smaakte heerlijk. Tevens werd er geregeld een rondje met sap, water, thee en koffie gedaan, zodat we geen dorst kregen. In de hoofdsteunen voor ons waren beeldschermen met touchscreen waarop je video on demand kon kijken en muziek luisteren. Ik heb American Beauty gekeken, naar mijn iPod geluisterd, gekletst met de man naast ons en wat gelezen. De vlucht ging voorspoedig, we lagen voor op schema en we zijn uiteindelijk om 20:45 lokale tijd, 2:45 Nederlandse tijd geland.

Uit het vliegtuig was de rij ongelooflijk lang, de douane nam vingerafdrukken af, nam een foto van je ogen en vroeg naar het hoe en waarom van je verblijf in de VS. Dit was erg tijdrovend en we zijn pas na een uur voorbij de douane gekomen. Buiten bleek het enorm heet, 31 graden! Via de Airtrain naar Jamaica Station gereisd, overgestapt op de Long Island Rail Road naar Pennsylvania Station, overgestapt op metro 1 naar 79th Street en om half twaalf lokale tijd eindelijk in ons hotel. Voor ons gevoel was dat nog gewoon half zes ’s ochtends. Bij het hotel zeiden ze dat we de kamer nog niet betaald hadden, maar dat klopt van geen kant. Misschien heeft het er mee te maken dat ze de naam onder “Wetske Rodenhuls” hebben geregisteerd. Wietske heeft contact opgenomen met ebookers om uit te zoeken hoe het zit.

Ik schrijf dit na een lange, hete dag waarop ik het Vrijheidsbeeld en Ellis Island heb bezocht, maar daar schrijf ik de volgende keer over. Bedankt voor het lezen en tot binnenkort.

- Jurgen.

1 opmerking:

  1. veel plezier daar! Wij hebben mazzel met de kleine kinderen en dat Amber amerikaanse is, dan mogen we in de (kortere) US only rij ;)
    Elke keer worden we weer naar die rij gedirigeerd en dan kijkt de beambte vuil naar de persoon die ons daarheen heeft gedirigeerd en zegt dat dat eigenlijk niet mag ;D

    BeantwoordenVerwijderen